уторак, 21 септембар 2021

ОСНИВАЧИ

ВЕСТИ

ZAVRŠEN PROJEKAT „ZA VIŠE SOLIDARNOSTI PREMA STARIJIMA - KLASTER KOLUBARSKOG OKRUGA ZA USLUGU POMOĆ U KUĆI“

fotoNa završnoj konferenciji projekta „Za više solidarnosti prema starijima - Klaster Kolubarskog okruga za uslugu Pomoć u kući“ koji finansira Evropska unija kroz program “Evropska podrška inkluzivnom društvu”, a sprovodi Caritas Valjevo u partnerstvu sa Zajedničkim centrom za socijalni rad „Solidarnost“ Ljig i opštinama Mionica, Lajkovac i Ljig predstavljeni su rezultati skoro dvogodišnjeg rada na uvođenju socijalne usluge „Pomoć u kući“ na teritoriji navedenih opština.

Zahvaljujući realizaciji projekta obezbeđena je održivosti nege starih lica u odabranim opštinama u cilju smanjenja potražnje za akutnom i dugoročnom institucionalizacijom.

U cilju podizanja kapaciteta Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“ za opštine Mionica, Lajkovac i Ljig realizovane su tri akreditovane edukacije, tokom 20 meseci projekta obučeno je i licencirano 15 lica za pružanje usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući“, nabavljena je oprema za negovateljice i kupljena tri vozila. Svi ovi koraci doprineli su osnivanju i licenciranju posebne organizacione jedinice Zajedničkog centra za socijalni rad Solidarnost koja će se u godinama pred nama baviti pružanjem ove dnevne usluge u zajednici. Zahvaljujući izvanrednoj saradnji svih projektnih partnera, svi planirani rezultati su u punoj meri i ostvareni“, kaže Dušan Perić, menadžer projekta.
Опширније: ZAVRŠEN PROJEKAT „ZA VIŠE SOLIDARNOSTI PREMA STARIJIMA - KLASTER KOLUBARSKOG OKRUGA ZA USLUGU...

ГОДИНУ ДАНА УСЛУГЕ "ПОМОЋ У КУЋИ"

ФОТОЗахваљујући пројекту „За више солидарности према старијима - Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући“ који финансира Европска унија кроз програм “Европска подршка инклузивном друштву”, а спроводи Царитас Ваљево у партнерству са Заједничким центром за социјални рад „Солидарност“ Љиг и општинама Мионица, Лајковац и Љиг од јула месеца 2016. године функционише дневна услуга у заједници „Помоћ у кући“. Тим поводом данас је у градској кући у Лајковцу одржана презентација досадашњих резултата пројекта са освртом на одрживост наставка финансирања покренуте услуге Помоћ у кући од стране локалних самоуправа.

Опширније: ГОДИНУ ДАНА УСЛУГЕ "ПОМОЋ У КУЋИ"

ПОКРЕНУТА УСЛУГА „ПОМОЋ У КУЋИ“

Захваљујући пројекту „За више солидарности према старијима - Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући“ који финансира Европска унија кроз програм “Европска подршка инклузивном друштву”, а спроводи Царитас Ваљево у партнерству са Заједничким центром за социјални рад „Солидарност“ Љиг и општинама Мионица, Лајковац и Љиг од јула месеца функционише дневна услуга у заједници „Помоћ у кући“. На територији ове три општине колубарског округа девет неговатељица уз подршку стручног радника пружају подршку корисницима у задовољавању свакодневних животних потреба, како би се унапредио или одржао квалитет живота.
Услуга је доступна одраслима и старијима који имају ограничења физичких и психичких способности, услед којих нису у стању да независно живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора, при чему је породична подршка недовољна или није расположива.

Опширније: ПОКРЕНУТА УСЛУГА „ПОМОЋ У КУЋИ“

ПОЧЕЛА ОБУКА ЗА ПОМОЋ У КУЋИ

fotoУ „Хотелу Врујци“ у Врујцима се од 9. маја одржава осмодневна обука „Помоћ у кући са елементима базичне неге“ за 20 лица са територија општина Лајковац, Мионица и Љиг у склопу активности које се реализују у оквиру пројекта „За више солидарности према старијима - Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући“ који финансира ЕУ, а спроводи Caritas Ваљево у партнерству са Међуопштинским центром за социјални рад „Солидарност“ Љиг и општинама Мионица, Лајковац и Љиг. Програм обуке развија знања, вештине и ставове стручних сарадника у области заштите и подршке одраслима, старима и особама са инвалидитетом и обезбеђује подршку породици и незапосленим лицима.
„Главни циљ пројекта који ће се спроводити 20 месеци је обезбеђивање одрживости бриге о старим лицима у општинама Лајковац, Љиг и Мионица у циљу смањења потражње за акутном и дугорочном институционализацијом.

Опширније: ПОЧЕЛА ОБУКА ЗА ПОМОЋ У КУЋИ

EU


Овај веб сајт је направљена уз финансијску помоћ Европске уније. Садржај је искључива одговорност Каритаса Ваљево и пројектних партнера и не одражава нужно ставове Европске уније.

Веб сајт је направљена у оквиру пројекта „За више солидарности према старијима - Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући“ који финансира Европска унија, а спроводи Caritas Ваљево уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као главног корисника пројекта, и у партнерству са Заједничким центром за социјални рад „Солидарност“ из Љига и општинама Мионица, Лајковац и Љиг.